Traject ☀ Stralend jezelf zijn

Een ontspannen en gelukkig kind met het Stralend jezelf zijn traject.
Speciaal voor gevoelige kinderen.

Heeft of is jouw kind…

➳ Net een spons die zoveel uit z’n omgeving opzuigt, dat hij/zij er soms in verdrinkt?
➳ Vaak gespannen en snel prikkelbaar?
➳ Intense emotionele uitbarstingen of trekt je kind zich juist terug?
➳ Een piekeraar en heeft het snel een ‘vol’ hoofd?
➳ Een gebrek aan zelfvertrouwen?
➳ Moeite met in- en/of doorslapen?
➳ Moeite om rust in zijn hoofd en lichaam te creëren?

En hebben jullie als ouders of opvoeders behoefte aan meer rust in huis & tips voor het opvoeden en begeleiden van een hoogsensitief kind? Dan is het Stralend Jezelf Zijn traject iets voor jouw kind!

Hoe werkt het?

De begeleiding is altijd maatwerk en afgestemd. De rode draad is vaak:

Bouwen aan zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is een heel belangrijk fundament. Vertrouwen in je eigen zijn en kunnen maakt niet alleen dat lekker in je vel, maar ook kan je dan beter omgaan met spannende situaties en tegenslagen.
Omgaan met emoties. Emoties leren benoemen, begrijpen waar ze vandaan komen en wat ze je vertellen en minder lang in de heftigheid ervan blijven hangen.
Zichzelf begrijpen. Hoogsensitieve kinderen denken van nature veel en diep na, ook over zichzelf. Het is daarom heel belangrijk dat ze zichzelf begrijpen.
Meer rust en ontspanning ervaren. Hierdoor slaapt je kind makkelijker in en door en is de concentratie (op school) ook beter.

Je kind leert in dit traject essentiële vaardigheden om om te gaan met prikkels, spanning en lastige gevoelens. Hoe fijn is het als je je kind nu al zulke belangrijke levensvaardigheden kunt meegeven? Daar heeft je kind de rest van zijn of haar leven profijt van.

In de sessies maak ik gebruik van verhalen en creatieve verwerking in de vorm van tekenen, knutselen, visualisaties en diverse oefeningen. Bij stress gerelateerde problematiek zet ik EFT (Emotional Freedom Techniques) in; een simpele maar zeer effectieve methode om je kind te verlossen van opgeslagen spanning en stress. Dit resulteert al snel in meer rust en een vrolijker, opgeruimd gevoel!

Praktische informatie

De begeleiding is geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.
Het traject bestaat uit 4 sessies. Extra sessies zijn in overleg mogelijk.
De ouders mogen (maar hoeven niet) altijd aanwezig zijn bij de sessies. Mijn ervaring is dat het fijn is dat één van de ouders er bij de eerste afspraak bij is en de sessies erna individueel voor het kind zijn. Na elke afspraak krijg je een informatieblad mee naar huis met een stukje achtergrondinformatie en tips, zodat je concrete handvatten hebt om het geleerde samen met je kind thuis en op school toe te passen.
Indien gewenst, kan er voor ouders een begeleidingssessie zijn.

Intake & afsluiting: voorafgaand aan de sessies wordt je verzocht een intakeformulier in te vullen (via de mail), zodat ik een goed beeld heb van je kind. Deze spreken we van tevoren telefonisch kort door en plannen we de sessies in overleg in. Zo hoeven we niet in het bijzijn van het kind óver het kind te praten en kan ik me direct volledig richten op een fijne, waardevolle sessie voor je kind!

Investering: Een traject van 4 sessies van ongeveer 1 uur inclusief telefonische intake & afsluiting: € 247,- | Een extra sessie van ongeveer 1 uur: € 60,- | Ouderbegeleiding van ongeveer 1 uur: € 65,-

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden, neem gerust contact met mij op. Tot snel!

Liefs, Sanne